Thursday, 19 July 2012

BLAST OF THE WAR - PART 4!!!!!



     Sambungan dari Part 3 :

       Atas permintaan Berteromber , aku cuba nak buat review skit pasal Kumpulan Rockerz :


      Selesai saja Kumpulan FTG beraksi, Kumpulan Rockerz naik kepentas dengan intro dari album DUKUN, pada sesiapa pernah mendengarnya mesti tahu dan pada tak pernah dengar, kenalah carik dalam Youtube, hehehhehe....


       Apabila lampu dibuka, lagu Dukun berkumandangan. aku pada mulanya pelik.. siapa pulak vocalist Rockerz? ingat Jumaat tapi beliau di posisi Bassist. Rupanya penyanyi Bob Iron-x , dan sorang lagi gitarist Krinz Kranz ( semua nickname dalam Facebook, maaf sebab tak tahu nama sebenar ) dan ahli Rockerz yang lain iaitu Abdul Rashid dan Irman Masrom . Selepas lagu Dukun, lagu seperti Perjuangan ,Carikan Gaza,Besi Beracun dan Sengketa berkumandangan.... rasa pueh hati la...


















 
    Selepas itu Mereka membuat pengumuman ( tapi aku dah tahu dah ), bassist asal Rockers, Man Karen muncul setelah sekian lama bersama Rusty Blade dan lagu yang dimainkan ialah Zaileha dan Kekejaman.....perghhh....rugi tak tengok...!!!






    Lagu terakhir lagu cover IRON MAIDEN, ( dr Ben dan Deaf Angel mesti suka ...hehehe ) Hallow By Thy Name..... Man Karen dengan ala Steve Harrisnya dan Krinz Kranz dengan ala Janick Gers....kira aku beruntung dapat tengok Rockerz secara live setelah sekian lama layan lagu dalam Youtube dan kaset ( kaset pun dah jadi harta harta pusaka... ).. apapun layan.....



bersambung......

 THE JOURNEY CONTINUE......

4 comments:

  1. thanks bro...

    sayang Man Karen dah ada...kalau ada Johan ngan Aziz tentu lagi best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama....yup..betul tu, Johan dan Aziz tak ada....kira kureng sikit...tapi apapun malam tu memang happening la jugak

      Delete
  2. I love ur pixs. Ingat ingat lupa tapi is it last time aku tengok full complete rockers ialah 2002?
    Dorang above rusty blade. Wings cuma third from last. Malex fourth band.

    Johan cakap sepuluh tahun boleh tunggu takkan sepuluh minit tak boleh, due to some issues.

    2008 gitu ada gi tengok tapi dorang main kat kelab kecik aku dah la kat blakang pening

    ReplyDelete