Wednesday, 23 April 2014

KISAH 23 APRIL - RABU YANG BISU!!!!!!

:(

p/s : kepada yang pergi gi hari ni... selamat mengKREATORkan diri.... Some Pain Will Last!!!!!!


THE JOURNEY CONTINUE......

Monday, 21 April 2014

Saturday, 19 April 2014

KISAH 19 APRIL - UPGRADE!!!!!!

lens 12-24mm tu aku skip... larik budget!!!

   Mungkin korang perasan kenapa lama aku tak upload gambar macam selalu dalam blog ni... gambar sebelum pun pakai kamera orang. Kamera D200, lens 18-70mm dan flash SB800 sudah aku jual atas sebab nak upgrade ke D300 dan SB700. lens mungkin cari 18-105mm..senang sikit.. malas nak pakai banyak..lagipun aku bukan buat ambil event atau wedding.... so... stick to basic sudah... apapun layan.


THE JOURNEY CONTINUE......

Wednesday, 16 April 2014

RABU YANG BISU - SEBELUM DAN SELEPAS!!!!!!

Sebelum 

Selepas :(
p/s: akan update lagi kalau masih training kat sini....

THE JOURNEY CONTINUE......

Monday, 7 April 2014

KISAH 7 APRIL - 2 - 1!!!!!!

 
  2 jaringan penalti sudah cukup untuk melonjakkan Liverpool ke tangga teratas liga EPL ( buat sementara ). Lepas ni jumpa Man City....adui...harap menang..... apapun layan

THE JOURNEY CONTINUE......

Tuesday, 25 March 2014

KISAH 25 MAC - TAIYO NI HOERO!!!!!!



Sebenarnya aku tak layan drama ni cuma yang buat aku tertarik dengan drama ni ialah opening song dia. Aku dengar dari cerita Downtown no Gaki no Tsukai ya Arahende!! Police Station babak dimana Matsumoto dan Tanaka sebagai W Jeans masuk ke bilik yang didiami oleh Hamada,Endo dan Yamazaki. Tajuk lagu tu Bark At The Sun ( kalau Bark at The Moon kompom Ozzy punya lagu ). Apapun layannnzzz


THE JOURNEY CONTINUE......

Tuesday, 18 March 2014

KISAH 18 MAC - KEMBALINYA AKU KE CABOT!!!!!!


   Hari ni aku kembali ke tempat kerja lama aku. Bukan sebagai pekerja tetapi sebagai pelawat kerana aku akan bertugas di West Port Klang ( kira 3rd party untuk Cabot ) dan dikehendaki belajar balik system yang digunakan disini. Harapan aku biarkan kali ini pekerjaan aku yang terakhir... pening ooo asyik tukar kerja.. Doakan aku kawan kawan...


THE JOURNEY CONTINUE...... 

Friday, 28 February 2014

KISAH 28 FEBRUARI - IKAN DI LAUT ASAM DI DARAT!!!!!!


Kalau menyanyi perlahan-lahan
Di bawa angin terdengar jauh
Kalau menyanyi perlahan-lahan
Di bawa angin terdengar jauh

Kalau hati tidak tertahan
Di dalam air badan berpeluh
Kalau hati tidak tertahan
Di dalam air badan berpeluh

Bunga melati di dalam taman
Daun yang hijau banyak yang gugur
Bunga melati di dalam taman
Daun yang hijau banyak yang gugur

Kalau turut makrifat iman
Tidakkan air mungkin bercantum
Kalau turut makrifat iman
Tidakkan air mungkin bercantum

Kalau takut dilambung ombak
Jangan berumah di tepi pantai
Ikan di laut asam di darat
Dalam periuk bikin mufakat

 p/s : dah lama tak update blog, aku suka versi ni dari versi R.Azmi & Rubiah... apapun layan
THE JOURNEY CONTINUE......

Monday, 30 December 2013

KISAH 30 DISEMBER - MEGA TT DI NILAI!!!!!!


  Pada 29 Disember ( semalam ) berlangsung Mega TT di Nilai khas untuk pengguna Honda Accord. Sebanyak hampir 40 biji kereta hadir pada hari tersebut. :

orang terawal...




















       Mega TT ni berakhir pukul 11 malam ( hujan ) dan aku terus balik ke PD.... Terima kasih pada semua kawan kawan yang terlibat.... Hidup Accord!!!!!!


THE JOURNEY CONTINUE......

Wednesday, 25 December 2013

RABU YANG BISU - KOLEKSI BUKU!!!!!!



  p/s : tak pasti sama ada aku pernah post gambar ni ke tak..malas nak scrolldown .. kalau ada.... kompom aku ikut ASTRO... hahahah


THE JOURNEY CONTINUE......

Monday, 9 December 2013

KISAH 9 DISEMBER - MALACCA ..... THE RETURN!!!!!!


   Semalam ( 8 Disember ) aku berpeluang membawa 2 anak kapal dari Italy ke Melaka untuk Shore Leave. Aku bawa sampai Dataran Pahlawan dan turunkan diorang di sana, lepas tu aku ambil masa aku untuk photoshoot area Melaka, cuma kali ni ikut ok dari mata aku, lagi pun tempat yang aku nak photoshoot crowded sangat, cuti sekolah.... Nikon D200 dan 18-70mm aku gunakan untuk sessi nih :
















  Selesai aku punya sessi, aku pun amik 2 anak kapal Itali tu dan hantar balik ke RTC Kuala Linggi.....

THE JOURNEY CONTINUE......

Thursday, 21 November 2013

KISAH 21 NOVEMBER - KERJA!!!!!!


   Lama tak berblog....Sekarang ni aku kerja di PD aje. Kerjanya hanya ambil anak kapal dari Pelabuhan ke Lapangan Terbang ( tak kira LCCT atau KLIA ) dan bawa diorang berjalan jalan ke Melaka bila mereka mengambil Shore Leave . Kerja ni kena dengan jiwa aku yang suka berjalan jalan, cuma kamera masih tak sempat nak bawak lagi... memanjang terlupa. Berbagai bangsa aku dah jumpa selama aku kerja setakat ni... Indonesia, Bulgaria, Italy dan Filipina ( best bila bawak budak italy... cerita pasal Serie A.. kira boleh masuk.. almaklumlah.. broken English... hehehhe ). Harap dapat berkekalan sampai pencen ( harap macam tu lah.. ) apapun layan...

* membayangkan yang aku ni John Statham... hahhahaha

THE JOURNEY CONTINUE......