Sunday, 30 August 2015

KISAH 30 OGOS - CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL!!!!!


Album ini dah lama aku cari, ye lah... ada kenangan dengan band ini. Untuk pengetahuan semua....band ini band kegemaran arwah abah aku, kalau pergi jalan naik kereta sanggup dia pasang kaset ni dari layan radio, aku dan adik kadang rasa bengang jugak... ye lah zaman nak kenal rock dan pop...dia up lagu band lama....hahhaha..... dan akhirnya aku pun dah layan band ini dan band lama yang lain... Layannnnzzzzz



THE JOURNEY CONTINUE......

Wednesday, 13 May 2015

Wednesday, 22 April 2015

Sunday, 15 March 2015

KISAH 15 MAC - TT SILATURRAHIM ACCORD NEGERI SEMBILAN!!!!!!



    Pada tarikh tersebut, kami mengadakan TT di Desa Cempaka, Bandar Baru Nilai dan disertai dengan HAVOC ( Kelab Pemilik Accord Malaysia ), Accord Selangor Crew ( ASC ) dan HSV4J. aku tiba pukul 6 petang ( ingat nak pekena cendol bawah pokok tapi lewat ). Sebab TT dibuat untuk memilih pengerusi baru dan membuat TT di setiap daerah, lepas ni PD... masak aku!..hehehhe. Sebahagian gambar yang diambil oleh kawan kawan. aku tak bawak kamera....malas...hehehhe :





THE JOURNEY CONTINUE......

Wednesday, 28 January 2015

KISAH 28 JANUARI - BERPURA PURA!!!!!!


   Lagu ni aku tengah stim melayan sekarang.. adakah sebab faktor umur yang nak masuk ke 4 series??... apapun J.Mizan RULES!!!!! ( dah lama tak update blog... bersawang teruk nampaknya..heheheh )



THE JOURNEY CONTINUE......

Saturday, 6 December 2014

KISAH 6 DISEMBER - TAK ADA IDEA!!!!!!


   Hari ni aku kerja, macam biasa sejak dah bertukar kerja ni jarang nak berblog ( bila ada idea... kerja banyak... time tak ada macam sekarang..emm ) dan selalu blogwalking tengok blog kawan kawan.... apapun LAYANNNN!!!!!


THE JOURNEY CONTINUE......

Thursday, 6 November 2014

KISAH 6 NOVEMBER - DAH BESAR ANAKKU!!!!!!


Rasa baru semalam aku menyambut kelahiran anakku, Farah Anis... makin membesar makin nakal dia....kadang aku nak balik cepat hanya nak melihat tekatah anakku ni ..... release tension kerja kejap....

THE JOURNEY CONTINUE......

Monday, 18 August 2014

KISAH 18 OGOS - MANUSIA BIASA!!!!!!

Gambar cedok dari FB kawan....


MANUSIA BIASA - STRANGER EYES
Aku insan biasa
Tak punya apa apa
Hanya ada pemberiannya

Biarpun aku dihina
Dengan sedemikian rupa
Namun aku tetap bahagia

Kini aku masih mencari
Namun aku tidak temui
Insan sepertiku harus mengetahui
Bahawa dunia ini tak memerlui

Kini aku masih tetap begini
Tak punya apa yang ku banggai
Bersyukurlah aku pada yang maha Esa
Kurniakan aku manusia biasa


THE JOURNEY CONTINUE......

Friday, 1 August 2014

KISAH 1 OGOS - NOSTALGIA!!!!!!


   Hari Raya di Kuala Kangsar.... Aku dan sepupu pergi mengunjungi rumah Cik Amat, rakan karib arwah abah aku... Sempat berbual tentang sejarah Kota Lama Kanan, Meriam Padam Pelita, Latip Gurap ( pahlawan melayu ) dan perang Kota Lama Kanan.... Selepas lama berbual... Beliau tanya siapa aku... Sepupu aku cakap anak Fathi ( arwah abah aku ) tetiba muka beliau berubah dan mengalir air mata dan berkata "fathi,fathi"... Dan cerita perihal arwah abah aku semasa muda dan kes dia bawak lari vespa ke Taiping untuk pergi temuduga askar....Beliau ada cerita pasal gambar ni tetapi hilang dalam simpanan beliau... Alhamdullillah... Gambar ni tersimpan dengan baik dalam album keluarga kami..... Nostalgia kembali..... 
Al fatihah Abah....

THE JOURNEY CONTINUE......


Wednesday, 23 July 2014

RABU YANG BISU - TAHNIAH JOKOWI!!!!!!



Lepas ni Hammersonic makin besar la sebab presiden mat metal! ( aku masih belum sampai lagi.. ) :P

THE JOURNEY CONTINUE......

Saturday, 14 June 2014

KISAH 14 JUN - TT SUP KAMBING DI BANDAR SERI JEMPOL!!!!!!


  Semalam ( 13 Jun ) berlangsungnya TT di Bandar Seri Jempol. aku tak bawak kereta aku sebab bahagian belakang kanan senget ( kes bush pecah ) jadi terpaksa aku tumpang HOR ( Head of Region ) Zaini. termasuk Airul Zaha. aku menggunakan D300 + 18 - 105mm :

kat simpang ke senawang

laju kelisa nih....

teringat lagu Ozzy - Bark at The Moon

tunggu la wooiii!!




  Kami sampai ke bandar Seri Jempol hampir pukul 10 malam... apa lagi...... SUP KAMBING RULES!!!!!!











   Kami pulang hampir pukul 2 malam dan aku sampai pukul 3 pagi kat rumah.. apapun layan gambar curi bawah nih :
hampeh!!!!!!
THE JOURNEY CONTINUE......

Wednesday, 23 April 2014

KISAH 23 APRIL - RABU YANG BISU!!!!!!

:(

p/s : kepada yang pergi gi hari ni... selamat mengKREATORkan diri.... Some Pain Will Last!!!!!!


THE JOURNEY CONTINUE......

Monday, 21 April 2014

Saturday, 19 April 2014

KISAH 19 APRIL - UPGRADE!!!!!!

lens 12-24mm tu aku skip... larik budget!!!

   Mungkin korang perasan kenapa lama aku tak upload gambar macam selalu dalam blog ni... gambar sebelum pun pakai kamera orang. Kamera D200, lens 18-70mm dan flash SB800 sudah aku jual atas sebab nak upgrade ke D300 dan SB700. lens mungkin cari 18-105mm..senang sikit.. malas nak pakai banyak..lagipun aku bukan buat ambil event atau wedding.... so... stick to basic sudah... apapun layan.


THE JOURNEY CONTINUE......

Wednesday, 16 April 2014

RABU YANG BISU - SEBELUM DAN SELEPAS!!!!!!

Sebelum 

Selepas :(
p/s: akan update lagi kalau masih training kat sini....

THE JOURNEY CONTINUE......

Monday, 7 April 2014

KISAH 7 APRIL - 2 - 1!!!!!!

 
  2 jaringan penalti sudah cukup untuk melonjakkan Liverpool ke tangga teratas liga EPL ( buat sementara ). Lepas ni jumpa Man City....adui...harap menang..... apapun layan

THE JOURNEY CONTINUE......

Tuesday, 25 March 2014

KISAH 25 MAC - TAIYO NI HOERO!!!!!!



Sebenarnya aku tak layan drama ni cuma yang buat aku tertarik dengan drama ni ialah opening song dia. Aku dengar dari cerita Downtown no Gaki no Tsukai ya Arahende!! Police Station babak dimana Matsumoto dan Tanaka sebagai W Jeans masuk ke bilik yang didiami oleh Hamada,Endo dan Yamazaki. Tajuk lagu tu Bark At The Sun ( kalau Bark at The Moon kompom Ozzy punya lagu ). Apapun layannnzzz


THE JOURNEY CONTINUE......