Tuesday, 18 September 2012

KISAH 19 SEPTEMBER!!!!!!

test amik gambar bintang....

       Malam tadi aku pergi try ambik gambar malam dan bintang dengan menggunakan D200 dan 18-70mm tapi tak nampak bintangnya, so aku balik dan edit pakai Adobe Lightroom ( dalam proses belajar dengan bantuan Google...hehehe ) dan hasilnya :



 
   Nampaknya hasilnya tak sebaik mana, tak apa....nak cuba lagi malam esok... apapun layannnnn

THE JOURNEY CONTINUE......

8 comments:

  1. apo yang golap bonar ni haaaaa...hehehe flash ekau manoooo :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahha..test amik gambar malam..pakai tripod

      Delete
  2. nampaknya lu dengan bro korawk (dari blog geng kereta sapu www.gengkeretasapu.blogspot.com) mempunyai minat yg sama...kamera DSLR! nice pics bro...memang superb!

    ReplyDelete
  3. nak amik gmbr bintang ni kena pi kwsn gelap yg xde ambient light (lampu jln, lampu neon bangunan, api refinery, dll) contohnya kat penghujung kampung, dlm hutan, kat pandan (tmpt korawk)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..tapi kalau sorang tak berani la pulak...

      Delete