Tuesday, 12 February 2013

KISAH 12 FEBRUARI - MMW 2013 GIG!!!!!!


     Mesti korang heran kenapa tinggal 4 band dari 8 kan? Masalah Lineup dan masa aku tiba kat Penny Lane Studio, aku dapat tahu drummer Ajal  kemalangan pada hari tersebut, jadi cuma Triumph Ov Fire, Santau dan Balberith aje yang perform tapi berbaloi ! Apa yang menarik gig ni, ada sekumpulan kecik group budak metal Indonesia datang bagi meriahkan lagi MMW 2013 ni. Gig ni patutnya bermula pada pukul 5 petang ditunda ke pukul 8 malam bermula dengan band Triumph Ov Fire dengan lagu diorang dan cover dari Dimmu Borgir dan satu lagi... aku dah lupa... :


































          Band kedua, Santau yang juga mengeluarkan album terbaru, Santau Tuju Tuju pada hari tersebut :
























































 
   Band terakhir dari Singapura, Balberith, mulanya aku pelik..kenapa tak nyanyi...asyik instrumental, rupanya tengah soundcheck dan belum pakai makeup....hehehehe :






















































       Gig ni berakhir pada pukul 12 malam. Lepas ni tak tahulah masih ada lagi ke gig sebab kecoh dalam post yang gig macam ni dipantau oleh pihak berkuasa....entahlah..... macam macam scene kita ni sekarang....

THE JOURNEY CONTINUE......

16 comments:

  1. Steady..gambar2 yg menarik n ganasss!

    ReplyDelete
  2. Aku layan Balberith jugak, cd 1st album diorang memang gempak...seakan2 mcm Impiety tapi tidak...memang kuat pengaruh Sarcofago dgn Possessed dalam muzik diorang...tapi Balberith tetap ada identiti sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu... first time dengar terpukau gak...

      Delete
    2. Bro, vokalis band Santau tu memang tatu real ke? Maksud aku tatu Swastika kat lengan dgn belakang badan dia tu...

      Delete
  3. Replies
    1. aduiii... typo... jap tukar... sorang aje perasan...hahahaha

      Delete
  4. makan budak!!!!!....takut....heheh..

    ReplyDelete
  5. I love your photos beb.
    Benda2 gini kadang2 kena banyak kali buat, makin buat makin buat, makin tahu apa nak buat. Sama cam bootlegging jugak haha.

    ReplyDelete
  6. your 7th and 8th photo.. superb.

    ReplyDelete