Friday, 21 June 2013

KISAH 21 JUN - RACHUN SUDAH KENA!!!!!!


       Hadiah dari kawan sekerja ( otai ) yang layan LP... aku nak beli tapi dia tak nak jual, dia kasi free aje kat aku...... Terima Kasih bang! LP yang aku dapat :











  lepas ni kena carik Turntable.........aduiiiii ( Pc kOKak dan Rafi kena kasi tips nanti nih..heheh )

THE JOURNEY CONTINUE......

26 comments:

  1. Perghh...semua bertaraf legend ni..especially Frank Zappa, Hendrix, Jagger, Nazareth, Neil Young, Willie Nelson dgn Yes...lu ada LP player ka bro? Terbaik la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la pasal.... semua legend... aku pun tak sangka....

      Delete
  2. pergh...mencabar iman betul la kaki2 LP ni semua...

    ReplyDelete
  3. wow banyak dapat lp...
    selamat mengumpul lp bro...
    dah fikir masak2 nak main rekod? hehehe

    amp yg ada input phono dah ada?

    klu nak jimat.. kalau takde amp, pakai "preamp" pun boleh, aku rekomen Behringer pp400 phono preamp boleh search kat mudah.my
    pastu sambung je kat hifi...

    turntabe beli kat AM, paling murah boleh dapat dlm rm350 boleh nego lg, siap jarum...

    atau beli je turntable baru yg dah ada built-in phono output. modal mahal sikit la..

    kena google sikit camne nak set-up benda ni.. ke bro dah tahu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua tak da ni... boleh buat post pasal barang bro tak??? nak tengok setup dan modal....

      Delete
    2. setup paling cikai camni..

      turntable -> preamp -> hifi -> speaker.

      hifi kena ada input aux/line-in.

      modal dalam rm500 (preamp+turntable/siap jarum)

      http://www.mudah.my/Technics+Turntable-21860233.htm

      http://www.mudah.my/Behringer+Phono+Pre+Amp+MICROPHONO+PP400+NEW-21875298.htm?last=1

      turntabe cari yg direct drive, tak payah nak cari spare-part belting...


      Delete
  4. Welcome to the club..heheh..virus dah menular eh bro..nice lp suma tahap legend tu..terbaikk
    Kalo nak beli turntable ikut cadangan mcm pc kokak ckp tu,yg dah siap phono built in senang bro..ada yg murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la pasal...hehehhe....memang akan ikut cadangan beliau....

      Delete
    2. Usya kat mudah,ada second yg murah bro

      Delete
    3. memang tengah survey... cuma tak pandai pasal TT... takut salah beli..menyesal

      Delete
  5. ini bikin panas di musim jerebu nih kahakahakak.... bro cuba recche dkt amcorp mall p.j lower ground level, ada satu kedai brg2 ala american pickers. ada gak jual lp nih. set player pun ada.

    ReplyDelete
  6. bro ada dapat email? aku dah reply email bro.

    ReplyDelete