Sunday, 30 June 2013

KISAH 30 JUN - FAREWELL NITE!!!!!!


   Semalam ( 29 Jun ) berlangsungnya majlis malam perpisahan untuk warga kerja Cabot ( Malaysia ) Sdn Bhd bertempat di Bayu Beach Resort, Port Dickson. Aku sampai pada pukul 7 petang dan sempat juga snap 2-3 gambar sebelum bermula acara :






       Acara bermula dengan tarian Gangnam Style ( apakah?? ) :




          Selepas itu ucapan dari FGM dan Regional Manager :

ucapan dari FGM

ucapan dari regional manager

dah macam pelakon tamil

       ..... dan acara paling penting, mencekik!!!

kalau bab makan memang steady....

cameraman in action...
       Sambil makan tu ada diselitkan karaoke dan permainan :

alamak... lupa lirik...

..lepas tu wa kasi lempang itu olang.. bla bla bla....

panca sitara??

Isabelllaaaaa....

acara pindah belon...
beribu ribu tania....

Broery masa muda...

acara follow me

kaber malu... tutup mata...hehehehe

dum mere dum.....

aarrghhhh.....

Saloma

Teresa Teng

Sharifah Aini....

Diana Ross

Elvis... memang nama dia Elvis pun...

Mamat baju oren : alamak.. kena cari patner ni

3 Hero Remaja



   Acara ini berakhir pada pukul 12 malam dengan lagu terakhir dari ABBA ( dah nama company otai.. semua lagu lama keluar... ) Aku kadang sedih gak bila berakhirnya majlis ni... lepas ni dah tak jumpa kawan kawan sekerja dan tak ada lagi company yang best macam ni... manager dan orang bawahan boleh duduk makan semeja di kantin, berbual, bergurau anggap sebagai kawan... SAD BUT TRUE.. ( masuk skit pasal Metallica... heheheh )

   Oh ye.... aku mengucapkan beribu ribu tania kepada TRW kerana menang FA CUP.... Gomo Kelate Gomo...... kepada Berteromber dan Pc kOKak jangan bersedih... tengok aku.. rileks aje tengok N9 duduk tangga teratasbawah Liga.... isk!!!

THE JOURNEY CONTINUE......

16 comments:

  1. Fuh..meriah! Tapi betul la bro,company ni tak mengamalkan diskriminasi eh.manager semua boleh je join ngan pekeja bawahan..sayang la..mesti ramai yang nangis2 kan?heheh..

    Err..bukan lepas mkn terus cabut balik ke?heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tak cabut balik.. lepak dulu

      Delete
  2. ....sedih™

    CABOT dah cabut...

    ReplyDelete
  3. This is life. But if you have a lot of responsibilities, then you have to quickly move on.
    Aku 2 tahun lepas pun lepas last day je, terus besoknye kerja gaji harian jadi jaga. Biasa ah orang melayu jufak berlagak dalam kereta tekan2 enjin tak sabar tunggu aku naikkan gate, cina india cool je, siap angkat tangan tanda terimakasih. Melayu menonong je, walhal aku siap lambai. Well... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah... salah satu kerja yang aku fikirkan sekarang.. sebab umur dah hampir 40tahun... dan orang pengalaman diorang susah nak ambil kerja.. takut kena bayar gaji tinggi...tak apa..janji halal..

      Delete
    2. Bro you can always upgrade yourself.
      Supervisory skills ke hapa ke kat bidang seterusnya yang kamu akan ceburi.

      Delete
  4. sabar tuan, inshaAllah rezeki Allah ada di mana2...selagi kita usaha untuk mencarinya.

    ReplyDelete
  5. Mana gambau lu nyanyi..lu sorok kaa???

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak jadi nyanyi...amik gambar aje... huhuhu

      Delete
  6. Tu la pasal...ingat ada gambo lu nyanyi...boleh mengubati hati gua yang tengah sedih ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uik?? 2 orang request suruh nyanyi??

      Delete